Vanliga frågor

Köpa bil

Hur går ett bilköp till?

Första steget är att du som kund hittar en bil som verkar intressant, antingen genom vår hemsida, vår butik på Wayke.se eller genom ett fysiskt besök hos oss. Enklast är givetvis om du kan komma hit och titta på bilen men annars hjälper våra säljare gärna till att beskriva bilen ingående via telefon och mail samt med hjälp av detaljbilder. När du hittat en bil som känns bra kan du reservera den mot en handpenning. Nästan alla våra bilar är leveransklara vilket gör att du som kund ofta kan få med bilen hem redan samma dag. Alla våra bilar står dock på sommarhjul så under vintersäsongen kan det ta en dag att beställa och montera vinterhjul om du köpt detta. För långväga kunder erbjuder vi hämtning vid tåget (Kungsängen C) i mån av tid. Har du inte möjlighet/tid att komma till oss kan vi erbjuda hemleverans i hela Sverige till självkostnadspris, kontakta en säljare för mer information om pris till just din ort.

Kan jag reservera en bil jag är intresserad av?

Ja om du erlägger en handpenning reserverar vi bilen till dig och tar bort bilen ifrån våra annonsplatser. Utan handpenning har vi tyvärr inte möjlighet att reservera bilen.

Sälja bil

Köper ni in alla bilar?

Ja, kontakta oss med så utförlig information som möjligt om din bil (reg.nr, miltal, skick, utrustningspaket). Komplettera gärna med bilder om möjligt. Efter detta återkommer någon av våra säljare med ett inköpspris minus test. Om du är nöjd med vårt pris är du välkommen att boka ett test av din bil på vår anläggning (vardagar 9-16). Kontakta oss för mer info.

Kan ni sälja min bil åt mig (försäljningsuppdrag)?

I mån av plats och tid kan vi sälja din bil på uppdrag hos oss, bilen ska dock passa in i vårt sortiment. Kontakta någon av våra säljare för mer information. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till försäljningsuppdrag.

Finansiering och leasing

Kan jag delbetala min nya bil genom er?

Ja med hjälp av vår samarbetspartner DNB Finans erbjuder vi både billån samt även leasing för företagskunder. Kontakta en säljare för mer information.

Jag vill privatleasa en bil hos er, går det?

Nej, vi säljer enbart begagnade bilar av blandade märken och kan därför inte erbjuda konsumentleasing.

Garantier

Vad erbjuder ni för garantier?

Då vi är medlemmar i MRF (Motorbranschens riksförbund) följer vi deras riktlinjer avseende lämnade garantier, dessa skiljer sig beroende på ålder och miltal på bilen. Kontakta en säljare för mer information.

Vi kan även erbjuda extra trygghet genom vår samarbetspartner Fragus, där får du möjlighet att addera extra trygghet till ditt bilköp som gäller upp till 36 månader beroende på bil. (besök https://fragus.com/ för mer info.)

Vi är en märkesoberoende handlare och medlemmar i Motorbranschens Riksförbund.